sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Lumitähtiä edes ikkunaan

Kun ei sitä lunta tänä vuonna taida täällä etelärannikolla saada ikkunoista ihailla, niin ripustanpa muutaman lumitähden ikkunan sisäpuolelle. Jo nyt, vähän varaslähtönä joulukoristeluun...

Tämä virkatuista ja helmistä punotuista lumitähdistä koottu mobile on valmistunut jo viime jouluksi. Idean lumitähtiin sain ystävältäni Lauralta, jonka superupeassa Lauran verstas -blogissa näitä tähtiäkin esitellään. Lumitähtien virkkuuohjeet ovat peräisin Barbara Christopherin kirjasta 60 Crocheted Snowflakes. Ohjeet perustuvat mikroskooppivalokuviin oikeista lumitähdistä. Vaikka ohjeet ovat englanniksi ja vaativat pohdintaa ja pähkäilyä, on se todella koukuttava kirja!


Ensin virkkasin muutamia lumitähtiä 1 mm virkkuukoukulla ja ohuenohuella virkkuulangalla. Tähdet kovetin Paverpol -tekstiilinkovetusaineella. Kostutin tähdet vedellä, puristin kuivaksi ja upotin kovetusaineeseen. Puristelin taas ylimääräiset pois ja pingotin styroxin palaselle nuppineuloilla. Nuppineulat kannattaa ottaa aika pian pois ja jättää tähti styroksin päälle asentoonsa kuivumaan. Neulat nimittäin alkavat nopeasti ruostua ja värjäävät tähdet.

Ripustin tähdet tuollaiseen kukka-asetelmasta peräisin olevaan käppyräiseen oksaan. Aika kiva!


Mutta se kaipasi vielä jotain. Minulla oli vuosia aiemmin väkertämiäni lasihelmitähtiä, jotka ovat palvelleet vaikka millä tavoin: lampuvarjostimen reunassa, suuren lyhdyn lasilevyjen sisäpinnalle ripustettuina, kuusenkoristeina jne. Nyt ripustelin niitä virkattujen tähtien lomaan. Kas näin:Helmitähtiin tarvitaan lasihelmiä ja helmitöihin tarkoitettua rautalankaa. Tarkka pujotteluohje löytyy  Lauran verstaalta. (Sieltä löytyy ohjeita myös virkattuihin lumihiutaleisiin ja muihin hauskoihin ja hienoihin joulukoristeisiin! Valitse tageista Joulukoristeet.)
6 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Kauniita!

Neulisti kirjoitti...

Mielettömän kaunis kokonaisuus! Heti tekee mieli kopioida! :)

Jokke kirjoitti...

Heips! Jokkemaa lähettää tunnustuksen :)

Ilona kirjoitti...

Jokke: Vau, kiitokset :) Otan tunnustuksen vastaan ja vastailen osaltani seuraavan postauksen yhteydessä.

Neulisti: Siitä vaan, kopioi pois!

Maria: Kiitokset :)

Santra kirjoitti...

Näitä ryhdyin tekemään minäkin, ensi joulua varten. :)

Mitä luulet, voisiko nuo kovettaa jollain muullakin? esim. erikeeperi-vesiseoksella?

Ilona kirjoitti...

Santra: Juu, varmaankin voi. Irrottele vaan ajoissa, ettet liimaa tähteä alustaan ;) Itse en ole erikeeperillä kovettanut, joten en tiedä miten se käyttäytyy. Tuo Paverpol ei yrittänyt tarttua alustaan.