tiistai 25. toukokuuta 2010

Virkattua keväänvihreää


Malli: Garnstudion Drops design -mallistosta, ohje täällä.
Lanka: Garnstudio Drops Muskat, väri 53 omenanvihreä, 700 g
Koukku: 4
Muuta: Kolme isompaa ja kaksi pienempää nappia

Pienempien neule- ja virkkausprojektien jälkeen halusin ottaa työn alle taas isomman vaatteen, ja nimenomaan virkaten. Edelliskerrasta oli kulunut varmaan kymmenen vuotta... Vaatekaappini suorastaan huusi kesäistä puuvillatakkia ja Internetin ihmemaailmasta löytyi (kiitos Ainon :) tämä Dropsin malliston takki. Langan värin, herkullisen keväisen omenanvihreän, onnistuin valitsemaan vain puolen tunnin jahkailun jälkeen.

Ohjetta oli helppo seurata, paitsi että ohjeen kavennusvinkissä lienee (käännös)virhe. Sitä ei kannata noudattaa sanatarkasti tai jää kavennus tekemättä. Pylväät virkataan yhteen niin, että ensimmäisestä pylväästä jätetään viimeinen langanveto tekemättä ja jälkimmäisen pylvään viimeinen langanveto vedetään kaikkien silmukoiden läpi. Tai niin minä tein.

Olkasaumaa vähän sovelsin. (Se on muuten takin ainoa sauma!) Tasoitin kappaleiden yläreunat olkasauman kohdalta jättämällä "pompun" muodostavan pylväsryhmän (2 p + 3 kjs + 2 p) pois. Tilalle virkkasin 2 kjs, ks kjskaareen, 2 kjs. Yritin tuohon piirtää mallin. Nyt olkasauman sai ommeltua siististi.

Hihat virkkasin ohjeen mukaan suljettuna virkkauksena, mutta siten, että vaihdoin joka kerroksella virkkuusuuntaa. Näin vältyin hihojen kiertymiseltä. Pitkässä hihassa kiertyminen olisi saattanut näkyä ja häiritä. Halusin hiukan alkuperäistä ohjetta pidemmän takin, joten lisäsin pari-kolme kerrosta etu- ja takakappaleiden alaosiin.

Tarkoitukseni oli laittaa takkiin sopivalla kankaalla päällystetyt napit. Nappitarve iski kuitenkin sellaiseen aikaan, ettei kangaskauppoihin päässyt. Virkkasin ohjeen mukaiset nappien päällykset ja kiinnitin ne takkiin. Mahdollisesti vielä joskus kokeilen kangaspäällysteisiä nappeja, mutta toistaiseksi saa olla näin. 

Takki on pehmeä ja erityisen hyvän tuntuinen päällä, kun mitään kylki- tai hihasaumoja ei ole. Värikin miellyttää silmääni. Kivakiva! Ei kun seuraavaan projektiin!1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana takki. Hienosti olet mukaillut mallia, on paljon upeempi kuin alkupeärinen malli