keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Vetoketjut kukkimaan

Näin kerran erään naisen takin kauluskäänteessä metallivetoketjusta tehdyn rintaneulan ja tykästyin siihen. Saatuani äidiltäni pussillisen vanhoja vetoketjuja päätin kokeilla vetoketjukukkasten tekemistä itse.


Ensimmäiset kukkaset syntyivät kieputtamalla vetoketjun puolikkaita sormissa pakettiruusukkeen muotoon. Jätin vetimen ja pätkän ketjua roikkumaan varren tapaan ja loput ketjusta pyörittelin kukan terälehdiksi. Sopivaa kokoa ja muotoa kokeilin lukemattomia kertoja ennen kuin olin tyytyväinen lopputulokseen. Keskelle ompelin napin. Keltaista kukkaa käytän olkalaukussa, punainen etsii vielä paikkaansa.


Musta vetoketju sai toisenlaisen käsittelyn. Aloitin keskustasta kiertämällä vetoketjun pään rullalle ja ompelin kukkaa sitä mukaa kuin se eteni. Välillä piti myös purkaa. Vetoketju, ainakin tällainen metallinen, hakee vähän itse muotoaan, se ei taivu ihan miten tekijä haluaa. Tiukoille mutkille sitä ei millään saa. Kukan muotoilua auttaa, jos ompelee rypytyslangan vetoketjun kankaan reunaan.

Musta kukka rokkaa parhaiten. Siitä tuli oma suosikkini.

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Kylläpä on kivoja kukkia, varsinkin tuo punainen :)
T: Laura