lauantai 12. kesäkuuta 2010

Teeruusuja helmoissa


Kaava: Joka tyypin kaavakirja (WSOY), kaarrokehame
Kangas: Vanha puuvillakankainen pöytäliina
Muuta: Vuorikangasta, silitettävää tukikangasta, vetoketju, hakanen

Alunperin äidin varastoista löytynyt pöytäliina oli vuosikymmenten käytössä paikoin nuhraantunut ja sitä paitsi nykyiselle pöydällemme liian pieni. Kangas (Ritva Kronlundin Teeruusu) hehkui kuitenkin ihanan keväisissä väreissä ja halusin sen johonkin käyttöön. Päätin tehdä siitä hameen, jotta isot kukkaset pääsisivät oikeuksiinsa.

Samalla pääsin kokeilemaan käytännössä jo aikaa sitten hankkimaani Joka tyypin kaavakirjaa (Rinna Saramäki, Jane Palmu, Katja Piippo, WSOY 2007). Valitsin kaarrokehameen, jonka helmoissa teeruusut hyvin mahtuvat kukkimaan. Hameen ompelussa ei kummempia koukeroita vastaan tullut. Hankalin vaihe oli asetella kaavat kankaalle ja pohtia miltä ruusut valmiissa hameessa näyttäisivät. Kirjan hame on perusmalli, joka toimii ihan hyvin. Kaavaa ei juuri tarvinnut muokata. Kirjassa hameessa ei ole vuoria, mutta halusin kuitenkin omani vuorittaa. Leikkasin vuorikankaan hameen kaavalla ilman laskoksia, helmaa kohti leveneväksi.

Vetoketju löytyi käytettynä vanhoista varastoista, samoin kiinnityshakanen ja tukikankaan pala. Vuorikangas piti ostaa uutena, sopivan väristä kun ei kaapeista löytynyt. Hintaa hameelle tuli tukikankaan verran, muutama euro.

Ruusuhame on ehtinyt palvella jo niin arki- kuin juhlavaatteena. Hyvä kaveri hameelle  on aiemmassa kirjoituksessa esittelemäni virkattu takki. Jostain syystä vaaleanvihreästä on tullut tänä keväänä vaatekaappini teemaväri...


3 kommenttia:

O kirjoitti...

Ihana uusi hame sinulla! kyllä vaan uusiokäyttö aina kannattaa :) mulla on kaapissa vanhat Unikko-verhot, ja jos ne ei joskus enää halua palvella verhoina, niin niistäkin tulee varmaan mekko tai hame!
Löysin blogisi vasta joten en ole ehtinyt lukemaan vanhoja juttuja, mutta sen virkatun vihreän takin bongasin. Tosi onnistunut ja kaunis on sekin, Muskat on kivaa lankaa joten varmaan oli mukava virkatakin! Onnea uudelle kesävaatemallistolle! :)
Outi

Nasti kirjoitti...

Hei! Löysin kivan bloginne vasta ihan äsken. Kivoja kuvia ja juttuja. Ja tämä hame... Upea!

Täti Turkoosi kirjoitti...

Hameen kaavaa etsiessäni, päädyin tänne IHANA HAME! :>