lauantai 9. lokakuuta 2010

Kietaisumekko ikkunaverhosta

Aino löysi hauskan nettiputiikin, jossa myydään eri maiden kansanpukujen kaavoja, sopivasti nykyaikaistettuina. Innostuin minäkin tilaamaan, kun löysin tämän tiibetiläisen kietaisumekon, chupan, kaavan. Kaava odotti vajaan vuoden toteuttamista. Jälleen kerran kangas löytyi kirpputorilta. Tämä lienee ollut entisessä elämässään olohuoneen verho. Nyt siitä tuli tiibetiläinen chupa.



Ompelu oli hauskaa ja sopivasti haastavaa, kaava ei ollut liian helppo. Oma haasteensa tuli englanninkielisistä ohjeista. Onneksi ohje oli hyvin kuvitettu ja kaavamerkinnät tarkkoja. Yläosa vaati hiukan sovittamista ja korjailua, eikä ihan täysin istu vieläkään. Helmaosasta sen sijaan tykkään aika paljon. Kaavassa oli mukana sekä mekon että hameen kaava. Jos ja kun hyvä kangas jostain kävelee vastaan, kokeilen tehdä vielä sen hameen. Chupassa on hauskaa se, että se on kapealinjainen, mutta siinä on paljon tilaa kävellä.


Tästä tuli varsinainen jokapaikan mekko. Sitä on jo pidetty juhlissa ja arkena. Ja värikin on juuri tähän vuodenaikaan sopiva!


4 kommenttia:

Elli ja Aura kirjoitti...

Kaunis mekko ja ihanan värinenkin :) Tuo hame näyttää myös kätevältä!
Elli

enkulin käsityöt kirjoitti...

oi miten ihana ja sopii Sinulle hyvin.

Kaisa kirjoitti...

Ihana mekko! Tuo väri on tosi kaunis.

Maiju kirjoitti...

IHANA BLOGI!!!! Ilmoittaudun lukijaksi ja heti sain inspiraatiota silmukkamerkeistä ja kassien virkkaamisesta.
Itellä nyt projektina matonkuteesta kori ja muuta pientä... :)