perjantai 11. kesäkuuta 2010

Kiemuraiset korvakorut

Jos kesämekkoon ei löydy sopivia korvakoruja, ei hätää! Nämä helpot, mutta hauskat korvakorut virkkaa kevyesti puolessa tunnissa. Vaikka joka vaatteeseen sopivan väriset!


Vihreät spiraalikorvikset

Lanka: oliivinvihreää DMC virkkauslanka (tai vastaava jämälanka)
Koukku: 1 (tai langan mukaan)
Muuta: lasihelmiä, hopealenkkejä, korviskoukut

Virkkaa 23 ketjusilmukkaa.
Virkkaa kolme pylvästä neljänteen kjs:aan koukusta lukien.
Jatka ketjun loppuun saakka virkaten jokaiseen kjs:aan kolme pylvästä.
Kun viimeinen pylväs on virkattu, käänny takaisin ja virkkaa pylväiden yläreunaan piilosilmukkaketju - Yksi piilosilmukka jokaiseen pylvääseen. Tämä antaa ryhtiä spiraalille, joka muuten olisi aika supussa. (Alla olevissa sinisissä korviksissa piilosilmukat näkyvät paremmin, kun ne on tehty eri sävyisellä langalla.) Katkaise lanka, mutta jätä riittävän pitkä pätkä viimeistelyyn.

Koristelin korvikset sävyyn sopivalla lasihelmellä ja kiinnitin yläreunaan pienen hopealenkin. Korviskoukun taivutin 0,8 mm hopealangasta. Niitä saa myös valmiina askartelukaupoista.

Sinisissä korvakoruissa on käytetty hiukan paksumpaa kahden sävyistä virkkauslankaa. Jokaiseen kjs:aan  on virkattu neljä pylvästä. Korvakorujen ulkonäköä voi helposti muutella. Pituuteen vaikuttaa ketjusilmukkaketjun pituus. Leveys määräytyy sillä tekeekö puolipylväitä, pylväitä vai vaikka kaksoispylväitä. Mitä useamman pylvään samaan ketjusilmukkaan virkkaa, sitä tiukempi spiraalista tulee. Helppoa!


Ei kommentteja: