maanantai 17. toukokuuta 2010

Pompulainnostus


Pompulalaukkujen ”kantaäiti”; kuvassa näkyvä pieni petroolinvärinen versio, jonka virkkasin viime syksynä, herätti lähipiirissä varsinaisen pompulainnostuksen. Innostus oli niin kova, että piti ajaa Toikan myymälään Toijalaan 130 kilometrin päähän putkista ostamaan. Putkis-lankaa lähti mukaan reilusti yli kilo, kolmessa eri värissä.

Minä virkkasin keltaisista vyyhdeistä vuorillisen pompulalaukun ruusukkeen kera ja turkoosin simppelin ja skarpin version loihti Ilona. Kuvissa näkyvien lisäksi pikkuista pompulalaukkua on kovaa vauhtia valmistumassa kaksin kappalein kavereiden toimesta, nekin petroolinsinisiä, ja uutta putkis-tilausta suunnitellaan jo. Tätä laukkua ovat ihastelleet niin kaverit kuin sukulaisetkin ja tilaustöitä on pyydelty. Ilona lupasikin jo valmistaa ystävälleen isomman version. Siitä sitten postaus myöhemmin, kunhan ehtii ensiksi valmistua.

Minun haaveissani siintää aina vain suurempi pompulalaukku; syksyksi teen mahdollisesti lilan version, kunhan sitä lilaa olisi taas vaan tarjolla Toikan nettisivuilla. Ja jos oikein kova hinku yllättää, ehkäpä pitää taas hurauttaa paikan päälle Toijalaan!


Malli: Moda 04/2008. Isompiin laukkuihin on saatu lisää kokoa lisäämällä laukun pohjan aloitussilmukkamäärää ja virkkaamalla pohjaan lisää kierroksia.
Lanka: Toikan putkis
Muuta: Keltaiseen laukkuun ommeltiin vuori kirpputorilta löydetystä verhokankaasta ja se kiinnitettiin pujottamalla putkis-lankaa purjerenkaiden läpi. Ruusukkeen ohje Virkkaus-kirjasta (Schildts 2009).


1 kommentti:

Ilona kirjoitti...

Hei hienoa! Toi on kyllä hieno toi vuori ja sen kiinnitys :)